Kan du svare ja på et av disse spørsmålene så er det bare å melde deg på sommercamp. Det blir en liten uke der du er sammen med andre unge. Du trenger ikke ha vært aktiv i organiserte kulturaktiviteter tidligere, du får tilpasset oppgavene med den erfaringen du har fra før og de mål du setter deg selv!

HVA SKAL SKJE

I løpet av uken vil du lære teaterleker, få være med å skape en scenetekst, lært flerstemt sang, lage fellesnummer og delta i filmproduksjon.  I tillegg vil dere være delt inn i grupper, basert på hva du ønsker å fordype deg i. Uken avsluttes med en felles arbeidsvisning. Arbeidsvisning er ikke som en vanlig forestilling. Dere viser det dere har lært, og ingenting av dette skal være ferdig eller perfekt.

NYE SANG- OG TEATERVENNER

Du kan melde deg på alene eller sammen med kjente. Første dagen er det aktiviteter med navneleker, måltider og fellesnummer som gjør at du fort blir kjent med de andre. Er du sjenert eller synes det er litt skummelt å møte nye folk, så får du en person som er sammen med deg første dagen.

SANG

Her arbeider dere med sangformidling.

SCENETEKST

Her arbeider dere med tekstmateriale og det å skape noe sammen på scenen.

ENSEMBLEARBEID

Her arbeider dere i en stor gruppe med felles tekst, musikk og koreografi.

FILM

Her arbeider dere med å lage dokumentar fra campen og andre små filmer.

PRIS
Det er gratis å delta på campen, og du får lunsj.

REISE OG OPPHOLDSSTØTTE
Dersom du/dere ikke har penger til å kjøpe buss eller flybillett, så kan du få reisestøtte og dekket måltider som ikke serveres på campen. Informer om dette i søknadsskjemaet.

TIMEPLAN
Første dag er det oppstart kl 11. De andre dagene starter dere kl 10 og er sammen til kl 16/ 17. Her inngår pauser, lunsj, besøk til kunstutstilling og Sametinget. I tillegg blir det to dager med et sosialt kveldsprogram.

OVERNATTING
Dersom du kommer reisende og ikke kan bo hos slekt eller venner får du tilbud om å bo på Karasjok camping i hytter sammen med andre deltakere.

FORESATTE
For de tilreisende deltakere som trenger en foresatt med så får den voksne bli innlosjert med deltakerne.

OM CAMPEN

Dette er en del av prosjektet Ung samisk scene. Prosjektet har som mål å øke bruk av samisk på film og på scenen. Du trenger ikke kunne samisk eller være same for å delta, det holder at du er komfortabel med at instruktører har dialog på samisk, som oversettes for deg, og du har lyst at din karakter på scenen skal kunne si noen samiske ord.

NÅR: 15. - 20.august.2022 i Karasjok.

PÅMELDINGSFRIST: 31.juli.2022.

KONTAKTPERSON: 

Irene Nordhaug Hansen mob: 90 28 79 93 irene(at)hats.no

Les mer på https://hats.no/kurs/nuorra-sami-lavdi