Gjennom fokusert og målrettet arbeid innenfor valgte innsatsområder skal prosjektet bidra til å sikre og utvikle 15 arbeidsplasser i løpet av tre år. Prosjektet er støttet av Troms og Finnmark fylkeskommune.

Retningslinjene for tildeling av midler fra næringslivsprosjektet, vedtatt av styret i prosjektet 21/6-23, skal ligge til grunn for tildelinger. Søknader må være tilpasset retningslinjene, og rettet mot et av fire innsatsområder. Forstudier og forprosjekt prioriteres.

Prioriterte innsatsområder i prosjektet:

Hovedaktivitet 1: Opplevelsesnæring inkl. småskala matproduksjon

Innsatsområdet omfatter reiselivsnæring og opplevelser knyttet til mat/matkultur, natur, kultur og arrangement.

Hovedaktivitet 2: Øvrig/eksisterende næringsliv

Det er viktig å skape positiv utvikling av de bedrifter som allerede finnes i kommunen. Erfaringer og analyser gjort i strategi- og forankringsfasen viser at det er potensial for vekst og utvikling i øvrig næringsliv. Med øvrig må forstås eksisterende næringsliv i Lavangen med unntak av opplevelsesnæring.

Hovedaktivitet 3: Attraktivitet som bo- og besøkssted

Lavangens utfordringsbilde tilsier at næringsutviklingsprosjekt må innrettes mot mer enn bare arbeidsplassvekst. Forhold som befolkningsnedgang, aldrende befolkning, skjev kjønnsfordeling, mangel på arbeidskraft, og boliger, lite varierte fritidstilbud og dårlig utbygd offentlig kommunikasjon, skaper utfordringer for lokalsamfunnet. Selv om det å skape en attraktiv bokommune er et langsiktig arbeid, må næringsutviklingsarbeidet engasjere seg i dette.

Hovedaktivitet 4: Attraktivitet for næringsliv

Utvikling av kommunen er nødvendig, både politisk og administrativt, for å forsterke næringsvennligheten, markedsføre kommunen som næringskommune og aktivt arbeide for å tiltrekke seg bedrifter.

 

Innenfor innsatsområdene skal følgende prosjekter prioriteres:

• Utviklingsprosjekter

• Samarbeidsprosjekter

• Prosjekter og tiltak der målgruppen er kvinner og ungdom

• Nyetableringer