Går ut i fra at de fleste av dere har registrert at det er forventet at ekstremværet Frank skal ramme oss utover ettermiddagen og kvelden i dag. Noen steder vil få lite vind samtidig som andre steder kan få ekstremt kraftige vindkast. Den kraftigste vinden vil vi oppleve sent i natt og utover dagen i morgen.  Været skal roe seg utover ettermiddagen i morgen i vårt område. 

Det ventede ekstremværet sammenlignes med Ylva som vi hadde for noen år siden. Det er ingen tvil om at vi kommer til å bli utsatt for en periode med svært strek vind sammenlignet med det vi er vant til .  Følgende fremgår av værvarselet for Lavangen på nettportalen til yr.no:

Fra torsdag ettermiddag øst og sørøstlig storm, til dels orkan, med ekstremt kraftige vindkast lokalt på 35-50 m/s. Det ventes sterkest vind fra torsdag ettermiddag fram til fredag kveld. Det er allerede observert ekstreme vindkast på Nord-Helgeland, men det er fortsatt forventet å være store variasjoner i vindstyrke. Noen steder vil få veldig lite vind samtidig som andre steder får ekstremt kraftige vindkast. 

Det er stor sannsynlighet for at strømmen vil være borte i perioder mens ekstremværet pågår. 

Det er viktig at vi alle tar nødvendige forholdsregler for å unna materielle skader og ikke minst sørger for at vi selv opptrer slik at vi unngår skader. Velger som en følge av dette å minne dere på følgende:

  • Sørg for å sikre utstyr på din egen eiendom som kan bli tatt av vinden
  • Vær forberedt på strømbrudd
  • Sjekk at du har lyskilder som er uavhengig av strømtilførsel
  • Kan i tillegg være kjekt å ha ved tilgjengelig for de som kan fyre
  • Sjekk gjerne at dine naboer og kjente har det bra
  • Unngå å ferdes utendørs i så stor utstrekning som mulig

Kriseledelsen har i sitt møte i dag kl. 14.30 vurdert om det er aktuelt å stenge skolen og eller barnehagen. Kommer vi i en situasjon hvor vi ikke har strøm eller at Troms og Finnmark Fylkestrafikk ikke kjører skolebussene må skoen stenge. Det vil bli sendt ut melding om eventuell stenging av skole og barnehage kl. 07.00 i morgen. 

 

Kriseledelsen