Elveparken er et stort stedsutviklingsprosjekt, designet for å øke attraktivitet i kommunen og regionen og for identitetsbygging. Sentralt i prosjektet står tre stammers møte, det samiske, det kvenske og det norske. Prosjektet er forankret i kommuneplanens samfunnsdel, og forprosjektet hadde en bred medvirkningsprosess, der særlig ungdom og eldre ble involvert. Elveparken er politisk behandlet og finansiert i kommunestyret. Formannskapet i Lavangen er styringsgruppe for, og har bestemt hva som skal prioriteres i parken og tatt stilling til hvilken utforming som skal velges på de ulike elementene.

 

Utforming av gammen 

Støtten fra Troms Holding er til gammen, som også kalles kulturscenen. Dette bygget er parkens hjerte, der kommunen legger til rette for trygge og inkluderende møteplasser. Gammens utseende er inspirert av gammer som tidligere sto i Spansdalen. Arkitekt Vidar Laksfors hentet utseende og element fra bilde av gammer i Spansdalen og brukte det i sin utforming av forslaget. Kanskje kan bygget bidra til stolthet over vår fortid, og bygge bru over kulturforskjeller. 

 

Bruk av gammen 

Nærhet til Lavangen Frivilligsentral, Lavangsheimen, språksenter, eldreboliger, skole, butikk og kommunehus gjør at gammen skal kunne brukes til ulike aktiviteter, av ulike brukergrupper, uten særlig kostnad for deltagerne, og tilgjengelig spesielt for ungdom, men også på tvers av generasjoner.